usein kysytyt kysymykset

Car-Rep® saa usein kysymyksiä, kuinka käsitellä tuote oikein. Ohessa olemme koonneet listaa kysymyksistä ja vastauksista.

Klikkaa tästä mitä kysymys koskee

Jos mikään näistä ei osu niin kokeile osiota Muu.

Jälleenmyyjät ja asiakaspalvelu

Mistä löydän jälleenmyyjän?
Jälleenmyyjät löydät helposti jälleenmyyjähaustamme osoitteesta: http://www.maston.fi/fi/etusivu/mista-saa/jalleenmyyjat
Voiko Mastonilta tilata tuotteita suoraan?
Maston toimii jälleenmyyjiensä kautta, joten emme myy tuotteita suoraan loppukäyttäjille.
Mistä saan Maston-tarroja?
Mastonin tarroja saat helpoiten täyttämällä yhteydenottolomakkeemme osoitteessa: http://www.maston.fi/fi/yritystiedot tai soittamalla numeroon 020 7188 580

Auto

Mikä CarColor värisävy on oikea minun autooni?
Oikean CarColor värisävyn löydät helposti autoväriselaimestamme osoitteessa: http://www.maston.fi/fi/etusivu/maalivalitsin/automaalit

Metalli

Maalasin ACRYLcompilla metallille: ensin primer, pintamaali ja lakka yhtä soittoa. Lakka meni mataksi,mutta kuivui kiilltäväksi. Pinta pysyi pehmeänä ja halkeili. Missä vika?
Vika on suuressa ilman kosteudessa. Vältä kostealla maalaamista jos mahdollista. Kosteutta kertyy maalaukseen,kun tehdään monta kerrosta yhteen menoon. Kosteus vetää lakan mataksi ja pitää maalin pehmeänä.Lisäksi poistuva kosteus halkoo maalikerrosta päästäkseen vapauteen. Jos on pakko maalata, niin maalaa ohuita kerroksia 10 minuutin välein. Primerin ja pintamaalin jälkeen puoli tuntia, koska akryyli sallii sen.

Alumiini

Mitä pohjamaaliksi alumiinille?
- Maston Hammer®:ille pohjamaaliksi soveltuvat akryyli pohjamaali ja 1K hiottava pohjamaali. Näillä on riittävä tarttuvuus. Maston Hammer® maalataan kuivalle pohjamaalille. - Akryylispraymaalille akryylipohjamaali - 1K hiottavan pohjamaalin päälle voi laittaa joko alkydi- tai akryylispraymaalin, maalaus joko märkää märälle tai läpikuivalle pinnalle. - RUBBERcomp® sellaisenaan ilman pohjamaalia.

Muovi

Minulla on muovinen vesitynnyri, jonka tahdon maalata uudelleen. Kuinka toimin?
Puhdista tynnyri liasta ja rasvasta esim Maston rasvanpoistajalla. Käsittele pohja Maston muovipohjamaalilla. Jos pinta ei ole kovin joustava, sen voi päällemaalata Maston ACRYLcomp spraylla tai jos pinta on joustava niin suosittelemme Maston RR-spraymaalia (peltikattomaali).
Mikä tuote soveltuu muovikalusteiden maalaukseen?
Muovikalusteiden maalaukseen tuotteistamme parhaiten soveltuu ACRYLcomp. Puhdista maalattava pinta liasta ja rasvasta esim. Maston Rasvanpoistajalla. Pohjamaaliksi ohut harsomainen kerros Plastic primeria ja väriksi ACRYLcomp spraymaali. Lopuksi lakkaus ACRYLcomp lakalla (matta tai kiiltävä).

Kumipinnoite

RUBBERcomp purkkimaali ja spray, saako ohjeita
Käytössä Maston RUBBERcomp maalit ja sprayt. RUBBERcomp soveltuu kaikille pinnoille (ei styrox) ja irrotetaan vetämällä pois. Jos maalaat vaalealla tumman päälle, maalaa pohjalle esim valkoista pari kerrosta. Purkkimaalin saa säilymään avattuna vuoden, kun lisäät pinnalle kerroksen ohennetta (RUBBERcomp Thinner 450ml). Jos maalaat ruiskulla niin tässä siihen sekoitusohje: 70% w/w RUBBERcomp (painon mukaan), 30% w/w ohenne RUBBERcomp, 76,5% v/v (tilavuuden mukaan) RUBBERcomp, 23,5% v/v ohenne RUBBERcomp (= 1 litra RUBBERcomp + 0,3 l RUBBERcomp ohenne), Paine 2,5 - 3,0 bar, suuttimen koko 1,4 mm (W: Weight = paino, V: Volume = tilavuus)
Mitä pesuainetta suosittelet RUBBERcompilla maalatuille vanteille?
RUBBERComp on 1-komponentti maali, johon ei pitäisi käyttää vahvoja rasvanpoistoainetta tai puhdistusaineita joissa korkea pH-arvo. Suosittelemme autoshampoota ja vettä puhdistukseen.
Voinko laittaa puolikiiltävän mustan RUBBERcompin päälle RUBBERcomp "kirkas" lakkavärin?
Kyllä voit, näin pinnasta tulee kiiltävä. Maalatessa lakkaa pidä kerrosten välissä noin 10-20 min tauko, kunnes pinta on ns. pölykuiva.
RUBBERcompilla maalattu pinta jäi appelsiiniseksi, miksi?
Maalausetäisyys Maston RUBBERcompilla on maksimissaan 20cm. Suosittelemme 15-20 cm etäisyyttä, ohuita maalikerroksia ja mielellään vähintään 4 kerrosta.
Miten RUBBERcomp reagoi jos laittaa päälle esim. Maston kirkas lakkaa tai muuta "tavallista maalia"?
Maali ei lähde enää irti kohteesta, vaan siitä tulee ns. tavallinen maali. Suosittelemme päälle RUBBERcomp läpinäkyvää kirkas/matta sprayta/purkkimaalia.
Tuoteinfossa kerrotaan: "pysyy joustavana koko elinikänsä eikä halkea tai haurastu edes äärimmäisissä sääolosuhteissa". Mikä on oletettu elinikä?
RUBBERcompin elinikä riippuu siitä mihin pinnoitus tehdään. Riittävän paksu kerros esimerkiksi auton ulkopintaan suihkutettuna kestää muutaman vuoden, mutta kyseessä ei ole pysyvä pinnoite.
Tarttuuko RUBBERcomp EPDM-kumiin?
RUBBERcomp pinta on pehmeä, joten kovin kovaa kulutusta tai jatkuvaa hankausta se ei kestä. Kumin liimattavuusominaisuudet ovat erinomaiset, joten se tarttuu EPDM-kumiin. Kumin ominaisuudet ovat varsin samanlaiset kuin EPDM-kumissa, mutta se on hieman kimmoisempaa, sen sään- ja otsonin kesto on rajallisempi, kulutuskestävyys parempi ja kaasutiiviysominaisuudet parempia kuin EPDM-kumin.
Millaiset ohjeet RUBBERcomp pensselimaalaamiseen?
Pensselilevityksessä ohentaminen ei ole välttämätöntä, pinnasta tulee varsin tasainen ilman ohennusta. Suosittelemme aina useampaa kerrosta, jotta kalvosta tulee riittävän paksu. Riittoisuus on noin 6-8m2 litralla yhteen kertaan siveltynä tasaiselle pinnalle.

Muu, esim. maaleista kysymyksiä ym.

Sprayliima (Adhesive spray): Sprayliiman ominaisuudet ja käyttöohjeet?
Maston Sprayliima on nopeasti kuivuva, lähes väritön ja joustava liima kevyiden materiaalien kiinnittämiseen sekä valokuva- ja mainossommitteluun. Liimattavia materiaaleja mm. paperi, pahvi, kangas, huopa, kumi, lasikuitu, styrox ja useat muovit. Älä käytä vinyylimuoveille tai vinyylillä päällystetylle kankaalle. Kiinnittyy lähes kaikille sileille ja karkeille pinnoille. Ei imeydy liimattavaan pintaan. Vettä hylkivä. Väliaikainen kiinnitys onnistuu, kun suihkutat liiman vain toiselle liimattavalle pinnalle. Pysyvän kiinnityksen saat, kun suihkutat liiman molemmille liimattaville pinnoille. Ravista purkkia n. 1 min ennen käyttöä ja aika ajoin myös käytön aikana. Lopuksi muista tyhjentää suutin kääntämällä pullo ylösalaisin ja paina suutinta kunnes purkista tulee pelkkää ponneainetta.
Sprayliiman tai muun liiman poistaminen esimerkiksi autosta?
Maston Sprayliiman kuten useimpien liimojen poistaminen erilaisista pinnoista onnistuu helpoiten Xsyleenillä. Kokeilethan kuitenkin varovaisesti huomaamattomaan paikkaan, että xsyleeni ei vahingoita puhdistettavaa pintaa.
1K Happopohjamaali (entiseltä nimeltään FyllPrimer): Mitä pohjamaalia metallille ja mihin kaikkeen 1K Happopohjamaali käy?
1K Happopohjamaali sopii mustalle- ja ruostumattomalle teräkselle, alumiinille, pellille sekä sinkitylle pellille. Käyttöohje: Puhdista pinta huolellisesti epäpuhtauksista. Ravista purkkia 2 min ajan. Suorita koemaalaus. Suihkuta useita ohuita kerroksia muutaman minuutin välein. Pohjamaalina käytettäessä 2 kerrosta (15 mikronin kerros) riittää - hiottavissa n. 15 min kuluttua. (Pintamaali 15 minuutin kuluttua tai läpikuivalle maalaukselle). Hiontamaalina käytettäessä 4 kerrosta (30-50 mikronin kerros) - hiottavissa n. 45 min / kevyt hionta tai n. 90 min / märkähionta. Voidaan käyttää myös teräksen ulkovarastointipinnoitteena 3 kuukauden ajan kuivakalvon paksuuden ollessa vähintään 50 mikronia. Käytön jälkeen käännä pullo ylösalaisin ja paina suutinta kunnes purkista tulee vain ponneainetta.
Kodinmaali: Voiko Maston Kodinkonemaalia käyttää vanhojen ja kuluneiden liesien tai liesitasojen maalaamiseen valkoiseksi?
Kodinsarjan Kodinkonemaali on saman sävyinen kuin kodinkoneet. Alkuperäinen valkoinen liesitason pinta on saatu aikaan emaloimalla. Maalia ei voi käyttää liesitasojen maalaamiseen, sillä sen kuumankesto on rajallinen. Maali pehmenee liesitason kuumetessa.
Hammer maali: Miten Hammeria tulisi ohentaa?
Purkkimaalit Hammer sileä ja vasaralakka voidaan ohentaa ksyleenillä. Koe: Ohennus sileää tai vasaralakka Hammeria ja 20 % ksyleeniä. Molemmat kuivuvat ksyleenillä ohennettuna kosketuskuiviksi 3 tunnissa.
Zero spraymaalia suoraan muoville ja styroksille?
Zerolla voi maalata suoraan muovi- ja styrokspinnoille. Välttämättä muovipohjamaalia ei tarvitse, maali tarttuu pintaan ilmankin. Styroksille voi myös maalata suoraan Zerolla. Maalin kovettuminen kestää 8 vuorokautta.
Sulje